Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


26 januari 2022 - Er is meer mogelijk, ook weer avondvieringen

Vanaf 26 januari zijn vieringen na 17:00 uur weer toegestaan. Zie de vieringenpagina voor de actuele status.

Zie de pagina R.-K. Kerk: versoepeling coronamaatregelen met ingang van 26 januari van de gezamenlijke bisschoppen voor meer informatie.

Agenda

Dinsdag 29 Maart 2022, 19:30 Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk

Leo Fijen, Geloof beleven

Hoe kun je thuis en in de kerk je geloof beleven, in deze tijden van corona en kerksluitingen?

Onder deze titel zal Leo Fijen op woensdag 19 januari 2022 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek gaan. De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de HH. Paulus- en Ludgerparochie nodigt u daarvoor van harte uit en wil u graag v.a. 19.15 uur met een kop koffie of thee welkom heten. De avond begint om 19.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden.
Leo Fijen is journalist, uitgever en tv-presentator. Hij weet als geen ander wat er op dit moment speelt in grote parochies van vele verschillende locaties. Hoe komen die locaties tot leven, ook als het kerkgebouw moet sluiten? Wat kunnen besturen en vrijwilligers doen om toch met elkaar te blijven optrekken? In hoeverre is het een idee om juist in die locaties huiskerken te organiseren die door de week bij elkaar komen en in groepen elk weekend naar een eucharistieviering in de regio gaan? Wat valt er te doen aan toerusting van alle locaties en bewustwording van katholieken zodat ze ook in deze moeilijke omstandigheden meer missionair zijn en zich niet terugtrekken in hun eigen bastion? Op welke manier kunnen locaties communiceren zodat de eigen vrijwilligers elke week maximaal geïnformeerd en verbonden blijven en zo bijdragen aan een revitalisering van geloof in het dorp of de buurt? Leo Fijen maakt het allemaal mee in zijn eigen parochie en zal met concrete voorbeelden een spoor wijzen van revitalisering van geloof en kerk, ook nu het er niet eenvoudiger op is geworden. Als uitgever heeft deze tv-maker op deze situaties ingespeeld door gebedenboekjes te maken die massaal zijn gebruikt door de meeste parochies van Nederland.

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

15 feb 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Filmavond
 
08 mrt 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Godfried Bomans - Zijn katholicisme werd steeds minder katholiek
 
29 mrt 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Leo Fijen, Geloof beleven
 
21 apr 2022
19:30
Locatie nog nader te bepalen
Een nieuw begin, Together days
 
22 mei 2022
14:00
Eibergen, De Oude Mattheüs, Grotestraat 50
Flamenco als spirituele oefening