Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


26 januari 2022 - Er is meer mogelijk, ook weer avondvieringen

Vanaf 26 januari zijn vieringen na 17:00 uur weer toegestaan. Zie de vieringenpagina voor de actuele status.

Zie de pagina R.-K. Kerk: versoepeling coronamaatregelen met ingang van 26 januari van de gezamenlijke bisschoppen voor meer informatie.

Agenda

Zondag 22 Mei 2022, 14:00 Eibergen, De Oude Mattheüs, Grotestraat 50

Flamenco als spirituele oefening

Een spirituele oefening is een oefening die je verbindt met God. In de kerk zijn vele gebruiken die je als een spirituele oefening zou kunnen zien. Maar wat dacht je van flamenco als een spirituele oefening?

De activiteitencommissie van De Oude Mattheüs en de Commissie van Ontmoeting & Inspiratie van de HH. Paulus- en Ludgerparochie nodigen u op zondag 22 mei uit om in De Oude Mattheüs, Grotestraat 50, Eibergen te luisteren naar een lezing van Hedwig Mensink. Aansluitend zal zij samen met de demonstratiegroep van Academia Estrella uit Arnhem o.l.v. Jacky Westerhof de flamenco demonstreren.

U bent v.a. 13.45 uur van harte welkom. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt om ongeveer 16.45 uur. De entree is gratis, na afloop kunt u uw enthousiasme en dankbaarheid in een vrije gift tot uitdrukking brengen.
Hedwig Mensink werkt als pastor in de parochie H. Drie-eenheid en als leerkracht godsdienst op basisscholen. Daarnaast is zij beeldend kunstenaar in opleiding.

Hedwig: ‘Een knieoperatie op mijn twintigste maakte een einde aan mijn jarenlange balletlessen. Het werd een echt rouwproces, dansen was in mijn lijf gaan zitten en was mijn taal geworden. Inmiddels studeerde ik theologie aan de universiteit. Een uitnodiging van een vriend om mee te gaan naar een flamenco-voorstelling betekende een ommekeer. Op die avond raakten de dansen en de klankkleur van de zang mij tot diep in mijn ziel. Hier moest ik meer van weten! Met flamenco in al haar facetten, ging er een wereld open van spiritualiteit en bezieling, die uiteindelijk mijn spiritualiteit is geworden.’

Op de foto laat Hedwig Mensink al een verbinding zien.

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

15 feb 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Filmavond
 
08 mrt 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Godfried Bomans - Zijn katholicisme werd steeds minder katholiek
 
29 mrt 2022
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Leo Fijen, Geloof beleven
 
21 apr 2022
19:30
Locatie nog nader te bepalen
Een nieuw begin, Together days
 
22 mei 2022
14:00
Eibergen, De Oude Mattheüs, Grotestraat 50
Flamenco als spirituele oefening