Agenda

Tuesday 21 March 2023, 19:30 Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum

Filmavond met Lion

Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum; v.a. 19.15 uur staat de koffie/thee klaar. U bent van harte welkom.
Lion is een hoopvol, hartverscheurend en waargebeurd verhaal over de geschiedenis van de Indiase jongen Saroo Brierley. De film heeft meerdere prijzen gewonnen.
Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem ver weg van zijn thuis en familie brengt. Saroo weet de weg naar huis niet terug te vinden en leeft wekenlang in zijn eentje in de ruige straten van Calcutta. Totdat hij wordt opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Hij heeft alleen Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen die hem terug naar zijn familie kunnen leiden. Hij bekijkt een jaar lang elke avond de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.