Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Together Days 21 - 24 april 2022

De Together Days zijn afgesloten met een Eucharistieviering en een gezellig samenzijn in Beltrum. Zie op deze website de verslagen van de activiteiten met daarbij de fotoalbums.

Programma

Donderdagavond 21 april opening met een verteltheater ‘Nieuw Begin’

Vrijdag 22 april pastorale, diaconale en ontmoetingsactiviteiten

Zondag 24 april Parochiedag voor allen!

 

We waren blij u te zien.

Uitleg over het Vormsel

De Bijbel speekt veelvuldig over de bezieling van de heilige Geest. Al in het begin van het boek Genesis staat dat de Geest van God over de wateren zweefde (Gen. 1, 2) en even verderop: dat ‘God de mens levensadem in de neus blies’ (Gen. 2, 7).
Op bijzondere manier ontvingen profeten de kracht van Gods Geest.
Jezus, geheel vervuld van de heilige Geest, belooft diezelfde Geest aan zijn leerlingen als Trooster en Helper (Joh. 14, 25). Na zijn verrijzenis blaast de verrezen Heer over zijn leerlingen en zegt: ‘ontvangt de heilige Geest’ (Joh. 20, 22). Op het Pinksterfeest worden velen bezield
Het sacrament van het vormsel is de bekroning van het eerder ontvangen doopsel. Op bijzondere wijze wordt in het vormsel nog eens de kracht van de heilige Geest doorgegeven. Het is de bevestiging en voltooiing van het doopsel. Het vormsel geeft de kracht om te getuigen van Jezus en zijn evangelie, om uit te komen voor je geloof in de levende Heer. De sterkte van de heilige Geest helpt een christen om in het dagelijkse leven in woord en daad méér te lijken op Christus.
Net als het doopsel wordt het vormsel slechts eenmaal toegediend. Het vormsel drukt uit dat Jezus Christus deze mens met het zegel van zijn Geest heeft gemerkt en gesterkt met zijn kracht. 
De bisschop is de eigenlijke bedienaar van het vormsel, de vormheer. Hij kan andere priesters delegeren om in zijn plaats het vormsel toe te dienen. In onze parochie worden jongeren rond hun twaalfde levensjaar in de gelegenheid gesteld om zich voor te bereiden op het ontvangen van het vormsel, dat plaatsvindt in een speciale, feestelijke eucharistieviering.
Wanneer een volwassene wordt opgenomen in de Kerk vindt het vormsel meteen na het doopsel plaats.
Klik hier voor een filmpje over het Vormsel

Aanmelden

In de parochie HH. Paulus en Ludger wordt het Vormsel toegediend aan kinderen die in groep 8 zitten. Dit gebeurt gewoonlijk eind november. In 2021 is de Vormselviering op zaterdag 27 november. U vindt de nodige informatie over het Vormsel ook in het parochieblad en op de website van de parochie. Mocht u geen uitnodigingsbrief hebben ontvangen, dan kunt u uw kind aanmelden door het digitale aanmeldformulier vormsel in te vullen en op te sturen naar het parochiesecretariaat.
De algemene informatieavond voor ouder en kind is op woensdag 3 november 2021.
Er is een voorbereidingsweekend in het weekend van 12, 13 en 14 november. Het wordt een korte, bondige inspirerende voorbereiding met jongeren door jongeren.
Alleen kinderen die gedoopt zijn en hun Eerste Communie hebben gedaan, kunnen deelnemen aan het Vormsel.

Aanmelden voor deelname aan dit Vormsel Voorbereidingsweekend kan tot uiterlijk tot 30 september 2021.
We hanteren deze datum strikt in verband met de voorbereidingen en de organisatie. Dus geef het aan elkaar door wanneer u een potentiele vormeling kent.
U kunt het aanmeldingsformulier gebruiken dat op de website staat. Ook achter in de kerken liggen enkele exemplaren. Aanmelden gaat door dit formulier digitaal of per post te sturen aan het parochiesecretariaat en de kosten over te maken op het rekeningnummer dat erop vermeld staat.

Parochiesecretariaat HH. Paulus en St. Ludger
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kunt u gerust bellen tel. 0544 - 46 46 63

 

Aanmeldingsformulier Heilig Vormsel

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292