Vorige week ontvingen de lezers van “DE KERKKLOK” bij dit blad een brief van  Beheercommissie Zieuwent (H. Werenfriduskerk). Er zijn zorgen over het voortbestaan van het zo vertrouwde Parochiehuis, een thuis voor vele Zieuwentse verenigingen.

 

Zieuwent, 12-10-2021

Onderwerp:  parochiehuis

Beste inwoners / parochianen,

De heer Freek Toebes, thans beheerder, heeft aangegeven zijn taken te willen beëindigen voor het parochiehuis. In overleg met  hem en de beheercommissie is besloten dat dit per 01-11-2021 zal zijn.  De verenigingen zijn middels een persoonlijke mail van Freek hiervan op de hoogte gebracht.

Het is zeer aannemelijk dat daarna geen zicht meer is op een andere beheerder.
In de afgelopen periode heeft de kerk een aanzienlijk deel van de vaste kosten van het parochiehuis overgenomen van Freek. De drijfveer daarbij was om het parochiehuis open te houden voor de verenigingen. Dat doel heeft de beheercommissie voor ogen gehad.

Er is inmiddels een overleg geweest met  Zieuwents Belang en de gemeente Oost-Gelre.
Op korte termijn staat er een overleg gepland met de verenigingen die gebruik maken van het parochiehuis, waarbij de toekomst van het parochiehuis besproken zal worden.
Samen hopen we tot een goede oplossing te komen waar elke vereniging bij gebaat is.

Heeft u vragen omtrent bovenstaande dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de beheercommissie Henry Waalderbos.


Met vriendelijke groet,
Beheercommissie Zieuwent


Op 19 oktober is er een eerste overleg geweest met de verenigingen die gebruik maken van het parochiehuis, waarbij de toekomst van het parochiehuis besproken is.