Regelmatig blader ik even door het boek van de Mariakapel. Mensen komen hier tot rust. Ze komen met hun zorgen, vragen en dankbaarheid bij Maria. 
Ik lees over zorgen om zieke mensen, om behoud van werk, over relaties, om roep om uitkomst, rust voor een dierbare gestorvene en om kracht om verder te kunnen. Ook dankbaarheid is een terugkerende bede. Soms staat er een hartenkreet opgetekend in het boek of een kort ‘dank u’.
Elke opgestoken kaars wijst op een intentie.

In de maand mei hebben we bijzondere aandacht voor Maria, de Moeder van de Heer. Mei, in het voorjaar, de paastijd betekent nieuw leven. Wat doods was laat weer nieuw leven zien. We denken aan vruchtbaarheid, aan het moederschap. Leven dat verder gaat, dood die niet het laatste woord heeft.
In onze parochie openen en sluiten we deze lentemaand met een plechtig Marialof met een moment van uitstelling van het Allerheiligste Sacrament:

  • zondag 7 mei om 17.00 uur in de H. Calixtusbasiliek in Groenlo;
  • zondag 28 mei in de H. Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde, eveneens om 17.00 uur. 

Maria wijst ons op Jezus, haar Zoon. Via Maria vinden we bij Hem rust en verlichting. Maria is de gezegende onder de vrouwen. Haar lofzang begint met: “Mijn hart prijst hoog de Heer.” Er is veel om voor te bidden, getuige het boek van de Mariakapel.

Pastoor H.A.M. de Jong