Een jaar heeft 12 maanden.

Iedereen kent van die maanden met bijzondere dagen en feestjes. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardagen van je familie en vrienden. Op de kalender van onze kerk staan er ook van die verjaardagen, genoemd naar een heilige.

Zo hebben we bijvoorbeeld Sint Maarten op 11 november, Sint Nicolaas op 5 december en deze maand Sint Valentijn op 14 februari

Op zijn verjaardag vieren we de dag van de vriendschap. We geven die dag aan echte vrienden een kleine verrassing. Met iets kleins maken we mensen van wie we houden blij. Overal zie je hartjes, die betekenen “ík hou van jou!” En mensen sturen elkaar Valentijnskaarten.

Wil je ook meedoen? Maak een mooie tekening of schrijf een lief briefje. Knutsel een hart of bak harten-koekjes. Zo’n stekertje in hartjesvorm kun je ook voor appels gebruiken.

Maak een mooi boeketje. Zoek buiten naar grote bladeren, bijvoorbeeld van de klimop. Die hebben al een beetje een hartvorm. Je kunt ze voorzichtig een beetje bijknippen. Teken een hart en kleur dat mooi in. Je kunt er “Ik Hou van Jou” opschrijven. Of “LOVE”...
Knip het hart netjes uit. Neem een satéprikker en plak het hart er aan vast. Steek het voorzichtig midden in het boeketje klimop-hartjes. Je verrassing is klaar!

Wil je meer weten over de Heilige Valentijn? Kijk dan eens achterop het parochieblad.Ook op bladzijde 25 lees je er iets over.

 

Veel ideeën vind je ook op de website https://www.geloventhuis.nl/. Ze geven ook een gratis nieuwsbrief uit waarop je je kunt abonneren.Iedere maand staan hierin leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.