Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Samen eerlijk eten

Op de website 'Samen eerlijk eten' vind je een keur van culinaire boeken vol symboliek, maar vooral heel veel recepten die passen bij het seizoen, de christelijke feesten, Heiligen en bepaalde thema's.

Wat dacht je van de 'Pannenkoeken met licht en levenskracht'? Geschikt voor Vastenavond, de laatste avond van Carnaval. Hierna begint met ‘Aswoensdag’ de vastentijd. Of ‘Veertigdagentijd’ tot aan het Paasfeest. Je vind het recept onder de tips bij de winter.

 

Ook op de website van kerknet.be vind je een aantal lekkere recepten voor de vastenavond. Een lekker recept is voor Semlor, Zweedse koffiebroodjes. Het recept kan je vinden op Smulweb.nl.

 

Een jaar heeft 12 maanden.

Iedereen kent van die maanden met bijzondere dagen en feestjes. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardagen van je familie en vrienden. Op de kalender van onze kerk staan er ook van die verjaardagen, genoemd naar een heilige.

Zo hebben we bijvoorbeeld Sint Maarten op 11 november, Sint Nicolaas op 5 december en deze maand Sint Valentijn op 14 februari

Op zijn verjaardag vieren we de dag van de vriendschap. We geven die dag aan echte vrienden een kleine verrassing. Met iets kleins maken we mensen van wie we houden blij. Overal zie je hartjes, die betekenen “ík hou van jou!” En mensen sturen elkaar Valentijnskaarten.

Wil je ook meedoen? Maak een mooie tekening of schrijf een lief briefje. Knutsel een hart of bak harten-koekjes. Zo’n stekertje in hartjesvorm kun je ook voor appels gebruiken.

Maak een mooi boeketje. Zoek buiten naar grote bladeren, bijvoorbeeld van de klimop. Die hebben al een beetje een hartvorm. Je kunt ze voorzichtig een beetje bijknippen. Teken een hart en kleur dat mooi in. Je kunt er “Ik Hou van Jou” opschrijven. Of “LOVE”...
Knip het hart netjes uit. Neem een satéprikker en plak het hart er aan vast. Steek het voorzichtig midden in het boeketje klimop-hartjes. Je verrassing is klaar!

Wil je meer weten over de Heilige Valentijn? Kijk dan eens achterop het parochieblad.Ook op bladzijde 25 lees je er iets over.

 

Veel ideeën vind je ook op de website https://www.geloventhuis.nl/. Ze geven ook een gratis nieuwsbrief uit waarop je je kunt abonneren.Iedere maand staan hierin leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Vanaf 27 november kun je elke dag een volgend luikje open doen. Dan zie je een nieuwe verrassing tot het laatste luikje.

Op 25 december is het kerstmis.

Het kindje Jezus wordt geboren. Hij is de zoon van God.  Hoe kan dat nou?

Wil je daar meer over weten, kijk dan elke dag even op de Adventskalender... 

Wat vind je achter het eerste luikje? Een verhaal, knutselwerkje, liedje, filmpje of nog iets anders?

Ga maar eens kijken...

 

 

ADVENTS-MENS ZIJN
Je hoeft maar open te staan,
een advents-mens te zijn.
God zal een venster openen
waar Hij een deur voor je gesloten heeft.
Laten we zo
onze Ver­los­ser ver­wach­ten
die op het Kerst­feest komt.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

28 feb 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Vasten vanuit Bijbels perspectief
 
21 mrt 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Filmavond met Lion