Op zaterdag 2 oktober a.s. organiseert de kerkelijke instelling Sint Caecilia van het Aartsbisdom Utrecht speciaal voor jullie een studie- en ontmoetingsdag voor kinder-, jeugd- en jongerenkoren met als thema “Zingende jeugd is slimmer”.
Zingen in koor is gezellig, gezond en leerzaam. Tijdens de studiedag leer je wat erbij komt kijken als je in een koor zingt. Je ervaart hoe leuk het is om samen mooie koormuziek te zingen, en je ontmoet andere zangers en dirigenten tijdens het samen zingen en in de pauzes.
Ook leer je nieuwe dingen m.b.t. zingen en word je als zanger of als dirigent geïnspireerd om in je eigen parochie mooie kerkmuziek te maken.

In 4 tijdblokken ervaar je dat zingen bij een kinder-, jeugd- of jongerenkoor superleuk is, en dat zingen een actieve manier is om je geloof te beleven.
Tijdens deze dag leer je onder meer de “Gloria- canon” van Taize’ (met verzen van Tom van Ginkel), en het communielied “Als je aan tafel gaat” (van Marcel Zagers). Ook zal het “Heilig” van Floris van de Putt gezongen worden, en als Marialied het mooie “Ka Waiata” in de Maori-taal van de originele bewoners van Nieuw-Zeeland. Tevens komt het lied “The Spirit lives to set us free” (arr. David Liff) aan bod.
Spelenderwijs gaan we inzingen, leren we wat de juiste houding voor het zingen is, kijken we naar een gerichte ademhaling, stemgymnastiek, articulatie, en gaan we gericht luisteren d.m.v. voor- en nazingen (viva-voce-methode).
Je krijgt de mogelijkheid om in groepjes, paren of solo te zingen om je zelfvertrouwen te stimuleren.
De dag eindigt met een gezamenlijke presentatie van de geleerde liederen.

De studie- en ontmoetingsdag wordt gehouden in de Sint Antoniuskerk van Ede, begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur), en zal duren tot 15.00 uur. De kosten bedrage € 25,- per deelnemend koor.
Voor aanmelding en nadere informatie kunt u terecht bij bureausecretaris Marcus de Haard,
Maliebaan 40, 3581 CR Utrecht. Tel: 06-49957318. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.