Op zondag 30 juli is er een bijzonder dienst van de r.-k. geloofsgemeenschap, met bovenstaand thema, in de oude Helenakerk te Aalten.

Aanvang 9.30 uur.

Het oudste gebouw van Aalten aan de Landstraat kent veel verrassingen. Zij zijn in de geschiedenis van de kerk aan het oog onttrokken of in de vergetelheid geraakt. De mooie muurschilderingen zijn weliswaar met veel inspanning weer bloot gelegd, het kerkgebouw echter verbergt in zijn vormgeving meer opmerkelijke uitingen van geloof.  En dat allemaal in het kleine dorp Aalten van de late middeleeuwen. Wat bezielde in hemelsnaam de dorpelingen in die tijd? Het verschil in de beleving van het geloof toen en nu is groot. Het is te gemakkelijk om alle uitingen van vroeger maar af te doen met ‘uit de tijd’. Mensen van alle tijden hebben gezocht naar zingeving, gelovigen en niet gelovigen, kerkgangers en thuisblijvers. Ook nu zijn mensen op zoek.
In de viering wordt een onderdeel in het kerkgebouw uitgelicht. Het is een bijna onbekende man van het licht. Op prominente wijze was hij in de oude Helenakerk aanwezig. Hij was niet te missen als men na de dienst, al dan niet gesterkt, huiswaarts keerde, het leven weer tegemoet. Voorganger in de viering is Hans de Graaf.