Afgelopen donderdag 14 december zijn er opnamen gemaakt in de Oude Helena Kerk te Aalten tijdens het ochtendgebed en bij de inloopmorgen ’ Open deuren’, met als thema:  ‘Kerksluitingen’. Hoe gaan geloofsgemeenschappen daarmee om en hoe gaat men verder met samen vieren van hun geloof ná het sluiten van hun kerk, zoals ook in Aalten gebeurde in juni 2022. Wat zijn de mogelijkheden?
In Aalten vieren de Rooms Katholieken hun woord- en gebedsvieringen in de Oude Helena Kerk op de zondagen wanneer de kerk vrij is en niet bij de Protestante Gemeente in gebruik is. Dit is mogelijk +/- 11 keer per jaar, dus er vindt maandelijks een viering plaats én de R.K. gemeenschap viert er op de dondermorgen het ochtendgebed (de eerste donderdagmorgen is er een half uur de mogelijkheid voor bezinning). De overige donderdagmorgens zijn dus gereserveerd voor het ochtendgebed.
Tijdens het koffiedrinken naderhand zijn er enkele interviews afgenomen met de voorzitter van de beheergroep Frans Stoltenborg en met Gerda van Netten, zij is de oprichter van de koffiedrinkmorgen in de R.K. Helenakerk. Na de sluiting zijn we hier samen met de Protestante Gemeente Aalten mee doorgegaan als inloopmorgen met koffie/thee onder de naam ‘Open Deuren’ in Elim.
Dit samenzijn gaat heel goed, wordt het druk bezocht en het is er altijd gezellig. 

De uitzending zal plaatsvinden op donderdag 28 december op TV Gelderland tijdens de nieuwsuitzending vanaf 17.00 uur. De nieuwsuitzending wordt ieder uur herhaald.
Een uitgebreide reportage zal op de website verschijnen na de uitzending https://www.ogld.nl/3a8k