Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

St. Antonius van Padua | Vragender

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Plaatsen reserveren voor vieringen:

Ga op deze website naar Vieringen en selecteer de gewenste viering of

bel het secretariaat op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 11:00 uur , T: 0544-46 46 63

Bij toerbeurt zijn zes groepen vrijwilligers, elk bestaande uit vier of vijf mannen,  elke woensdag  op het kerkhof bezig om het  onkruid te verwijderen en  het gras te maaien. En als er hard gewerkt wordt dan hoort daar ook een koffiepauze bij. Woensdag 31 maart was de allerlaatste dag dat er koffie gedronken kon worden in de vergaderruimte van de pastorie. Daags erna vond de feitelijke overdracht plaats van de pastorie en het kerkgebouw aan de nieuwe eigenaren die zoals bekend zal zijn appartementen gaan bouwen in de kerk. De pastorie zal dan ook als woning beschikbaar komen.

Op de bijgevoegde foto de laatste vier koffiedrinkers op 31 maart: Louis Mokkink, Bennie Severt, Bennie Overkamp en Bennie Schilderink.

Het onderhoud van het kerkhof blijft gewoon doorgaan na 1 april. En het is de bedoeling dat er op het kerkhof een nieuw gebouwtje gaat komen waar de baar en  het gereedschap opgeborgen kan worden en  waar de vrijwilligers een kop koffie kunnen drinken. Voor de kerkhofbezoekers zal er een toiletruimte  gemaakt worden.

Dat gebouwtje staat er nog niet.

Er is een afspraak gemaakt met de Stichting Marke Vragenderveen dat we in de tussentijd in hun gebouw kunnen pauzeren tijdens het onderhoudswerk op het kerkhof.

 

Namens alle kerkhofvrijwilligers dank aan de SMVV.

 

Iemand uit onze geloofsgemeenschap is overleden.
Verdere informatie, zie familieberichten

 

Op eerste en tweede kerstdag is de kerk open van half 2 tot half 4.

om de kerststal te bezoeken of een kaarsje aan te steken.

Voor de kinderen is er het kerstverhaal.

Mocht u deze dagen er even tussenuit willen dan bent u van harte welkom.

 

Op 31 december om 19.00 uur is er de oudejaarsviering met begeleiding van Jan Hahné en Astrid te Kronnie.

Voor deze viering dient U zich aan te melden via het centraal secretariaat te Groenlo.

 

Op 12 november heeft Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, het decreet uitgevaardigd om de kerk van de H. Antonius van Padua te Vragender aan de Goddelijke eredienst te onttrekken. Het decreet is een gevolg van het voorgenomen beleid van het Parochiebestuur St. Ludger, zoals neergelegd in het bestuurlijk Beleids- en Gebouwenplan. Wij stellen u via deze mededeling in kennis van dit decreet. Binnen een termijn van 10 nuttige dagen, te weten tot en met 22 november 2020, kunt u aan de Aartsbisschop een aangetekend verzoek richten voor verbetering of herziening van dit decreet.

Het Parochiebestuur St. Ludger

 

Klik op het decreet om dit te openen.

 

 

decreet

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292