Per 1 januari 2022 ontstaat in het parochiebestuur van de HH. Paulus en Ludger de vacature van BESTUURSLID COMMUNICATIE (v/m)

Doel van de functie:

Het behartigen van de portefeuille communicatie in het parochiebestuur ten dienste van de geloofsgemeenschappen en parochianen in de parochie.

Plaats in de organisatie:

Onze parochie wil zich inzetten voor de verkondiging van Gods blijde boodschap. We zien het als onze opdracht om in een veranderende wereld als leerling van Jezus Christus in onze tijd getuigen te zijn van geloof, hoop en liefde voor God en de mensen. Een optimale communicatie is hierbij belangrijk.

Het parochiebestuur bestaat uit acht personen en wordt ondersteund door de stafmedewerker en het parochiesecretariaat. Het parochiebestuur faciliteert zakelijk het pastorale team, vrijwilligers en gemeenschappen in hun taken, functioneert als een collegiaal bestuur en vergadert maandelijks.

Het bestuurslid voor communicatie wordt ondersteund door personen die deskundig zijn op het gebied van communicatie, media en technieken. 

Taken van het bestuurslid communicatie:

  • is mee verantwoordelijk voor het bestuurlijke beleid in de parochie;
  • komt met voorstellen voor communicatiebeleid, vast te stellen door het bestuur en draagt zorg voor de uitvoering;
  • is verantwoordelijk voor het organiseren van communicatie via de sociale media;
  • zorgt voor de externe communicatie en PR;
  • geeft leiding aan de werkgroep communicatie en is namens het bestuur lid van de redactie van parochieblad en nieuwsbrief.

Profiel: wij zoeken een vrouw of man die

  • lid is van de Rooms-Katholieke kerk, kerkelijk betrokken en benoembaar door de aartsbisschop;
  • woonachtig is in onze parochie en jonger dan 70 jaar;
  • het belangrijk vindt om de parochie met woord en daad verder te helpen en daar tijd voor wil en kan vrijmaken, gemiddeld ongeveer vijf uur per week;
  • beschikt over leidinggevende capaciteiten, communicatieve vaardigheden en bestuurlijke ervaring;
  • kennis van en ervaring heeft met communicatie en PR en van de moderne media.

Nadere informatie:

kan worden verkregen bij het huidige bestuurslid voor communicatie, de heer Berry Brockötter, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Benoeming geschiedt door de aartsbisschop van Utrecht voor een termijn van vier jaar. Het lidmaatschap van het parochiebestuur is onbezoldigd, voor gemaakte kosten is de vergoedingsregeling van toepassing. 

Reageren:

kan tot 1 juli per mail of schriftelijk bij de secretaris van het parochiebestuur, de heer Johannes Hoekstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Parochiesecretariaat HH. Paulus en Ludger,
t.a.v. de heer J.E. Hoekstra, Nieuwstad 12, 7141 BD Groenlo