Agenda

Maandag, 03 Oktober 2022, Ludgerzaal in Lichtenvoorde

Psalmen en kunst tot leven wekken

Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger weer een cursus moderne kunst en spiritualiteit. Dit jaar staan psalmen centraal.
Iemand gaat pas voor je leven als je echt kennis met elkaar maakt, wanneer je je verdiept in elkaars verhaal en geschiedenis. Dat geldt ook voor een kunstwerk, het leeft pas voor jou als je er contact mee maakt en het jou iets te vertellen heeft.
Zo hopen we ook psalmen al lezend, mediterend en bevragend in onderling gesprek tot leven te wekken.
Elke bijeenkomst beginnen we met kijken naar kunst om haar eigen zeggingskracht bij jezelf tot leven te wekken en onderling uit te wisselen. Daarna lezen we de psalm en overwegen die persoonlijk en gezamenlijk op zo’n manier dat je de oude tekst als het ware zelf meemaakt en nieuw beleeft…

Moshe Mokady, Zelfportret, 1973

We kijken of er raakvlakken zijn met de kunst.
Om de psalm op andere wijze te proeven luisteren we steeds naar een muzikale vertolking.
Bij de keuze van de psalmen werd gelet op de diversiteit van onderwerpen: de macht van taal, ziekte en dood, liefde en verlangen, vertrouwen op de Naam, stilte, levensweg, schepping. De kunstwerken zijn associatief gekozen bij de Psalm, soms in contrast, soms vanwege vermoede overeenkomst, maar altijd op de tast…
De cursus vindt op de volgende donderdagavonden telkens van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Ludgerzaal in Lichtenvoorde plaats (ingang rechts achter de  Bonifatiuskerk), en wel op 20 oktober / 24 november / 15 december / 26 januari / 16 februari / 30 maart. De kosten voor alle avonden bedragen samen € 35. De begeleiding is in handen van Carla Roetgerink, pastoraal werker.
Aanmelden uiterlijk maandag 3 oktober bij de commissie Ontmoeting & Inspiratie: Peter Müller (0544 463045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).