Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

H. Werenfridus | Zieuwent

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Plaatsen reserveren voor vieringen:

Ga op deze website naar Vieringen en selecteer de gewenste viering of

bel het secretariaat op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 11:00 uur , T: 0544-46 46 63

Deze week ontvingen de ruim 120 vrijwilligers van de H.Werenfriduskerk een mooie blijk van waardering. Ondanks deze coronatijd zijn zij nog steeds actief in de vele werkgroepen in en rondom onze kerk en het dorp Zieuwent. De beheercommissie wil al deze mensen hiervoor hartelijk bedanken en heeft samen met Freek Toebes van Het Witte Paard een lekker verwenpakketje samengesteld. Op de bijgevoegde bedankkaart staat een treffend gedicht over 'De vrijwilliger’.

De pakketbezorgers , òòk weer Werenfridus-vrijwilligers, toverden met zo’n originele attentie een brede glimlach op vele gezichten en gaven de mensen een warm gevoel. Een zéér geslaagde verrassing!!!

gedicht vrijwilliger

We willen een bijzondere 'kijktip' met iedereen delen!
Op zaterdag 23 januari wordt iemand in schijnwerpers gezet bij Omroep Gelderland. In het programma ‘Gulden Gelderlander’ krijgt iemand met een bekend gezicht in Zieuwent en omstreken een 'gouden ereteken' voor zijn werk in Zieuwent en voor de Werenfriduskerk.

Ongeveer 5 jaar geleden werden de eerste plannen gelanceerd om de pastorie geschikt te maken als woonvoorziening voor ouderen. Zieuwents Belang en de beheercommissie hebben een lange adem nodig gehad. In december 2020 was het echter zover en is het contract getekend.
Aan de buitenkant van het monumentale gebouw zal weinig veranderen, het is een rijksmonument. De binnenkant wordt flink onderhanden genomen. Er worden 13 wooneenheden gerealiseerd voor zorgbehoeftigen zoals mensen met dementie. Van deze 13 eenheden zijn er 3 bestemd voor echtparen waarvan er 1 zorgbehoeftig is.
Een deel van de inrichting komt terug in het nieuwe ontwerp, zoals de schoorsteenmantels en de glas-in-loodschuifdeuren. Er komt een gezamenlijke huiskamer, deze kijkt straks mooi uit op de prachtige ‘pastorietuin’.  
Het is een prachtig project, waar velen mee bezig zijn geweest, en waarvan het resultaat hopelijk eind volgend jaar zichtbaar zal zijn.

Woensdagavond, 9-9-2020, klokslag 9 uur (21.00u.): het is zover! Het licht brandt!
De Werenfridustoren is vanaf nu ook ‘s avonds weer van heinde en ver te spotten.

Werkzaamheden voor kerkverlichting

Dankzij de goede samenwerking, die zo typerend is voor onze Achterhoekse kleine dorpen en zeker voor Zieuwent, is ook deze ‘dorpsklus’ weer geklaard. “Samen, de schouders eronder”! Een prachtig plan is ten uitvoer gebracht, dankzij vele uren vrijwilligerswerk. Dank aan de initiatiefnemers, de inwoners die voor het benodigde geld hebben gezorgd en niet in de laatste plaats aan de Paasvuurbouwers, die het nodige zware graafwerk hebben uitgevoerd in de (behoorlijk warme) zomermaanden.
En, zonder iemand tekort te willen doen, Mark Bokkers en Stefan Beerten waren de  mannen die woensdagavond (in de regen…) de laatste werkzaamheden verricht hebben, zodat de 8 energiezuinige schijnwerpers daadwerkelijk onze Werenfridus weer tot een lichtbaken maken.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292