Ga met ons mee …”. Dat is het thema van de bedevaart 2024.

Op zaterdag 14 september is de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Sinds vorig jaar nemen we als Oost-Achterhoekse parochie deel aan de samenwerking met de Haaksbergse Processie. We hopen dat velen uit onze parochie weer meegaan en juichen het van harte toe als ook kinderen, jongeren en hun gezinnen en natuurlijk onze jongste vrijwilligers, de misdienaars, deelnemen.
Vanuit diverse plaatsen komen we samen om Maria als Troosteres van de Bedroefden te eren en om dáár kracht en steun te vinden voor ons dagelijkse leven. 
De vertrektijden en opstapplaatsen worden nog nader bekend gemaakt.

Programma zaterdag 14 september 2024
09:15 uur - Kaarsoffer in de Kaarsenkapel
10:15 uur - Grote Kruisweg in het Mariapark, 
of voor degenen die minder goed ter been zijn:
10:30 uur - Kleine Kruisweg in de Biechtkapel
13:30 uur – (eigen) H. Mis in de basiliek
16:45 uur – H. Lof in de Biechtkapel, zegening devotionalia
18:00 uur – Vertrek uit Kevelaer
Tussen de vieringen is er ruimte voor eigen momenten van bezinning, biechtgelegenheid (Nederlandstalig), ontspanning c.q. eigen invulling. Er zijn diverse horecagelegenheden in Kevelaer en winkels o.a. in devotionalia.

Kosten
De kosten bedragen € 30,- voor een volwassene en € 20,- voor kinderen tot 14 jaar. Dit is inclusief busvervoer en de bijdrage aan het heiligdom.
Het is mogelijk om tegen een bijdrage van € 5,- een gebedsintentie op te geven waarvoor in de bus en in Kevelaer tijdens de H. Mis zal worden gebeden.

Opgave voor 2 september
Voor Haaksbergen e.o. bij Jos Westendorp, Veldmaterstraat 168, Haaksbergen, telefoon 06-18600463, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor de regio Lichtenvoorde/Groenlo e.o. bij Marc Wolterink, telefoon 06-20241351, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u bij opgave uw naam, adres, telefoonnummer en eventuele intenties vermelden en de kosten overmaken op bankrekeningnummer NL89 RABO 0320 3370 73 t.n.v. Haaksbergse Broederschap Kevelaer, te Haaksbergen.

Fietsend
Ook dit jaar gaan er weer pelgrims op de fiets naar Kevelaer. Eén groep vertrekt al op vrijdag 13 september en voegt zich op zaterdag bij de buspelgrims. De andere groep vertrekt in alle vroegte op zaterdag 14 september en fietst op zondag terug.
Voor informatie over de fietsbedevaart kunt u contact opnemen met een van de hierboven genoemde personen. 

Op eigen gelegenheid
Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid naar Kevelaer reizen en u bij ons programma aansluiten. Voor de organisatie is het wel handig om dit te weten.

Het bestuur van Broederschap Haaksbergse Processie Kevelaer