MODERN EN DEVOOT 1429-2024  In de buurtschap ‘t Klooster       

Pinksteren 19 mei 2024

De geloofsgemeenschappen van de H. Helena Aalten en H. Hart en H. Georgius Bredevoort konen op Eerste Pinksterdag bijeen in een openluchtviering. De viering vindt plaats bij de boerderij van de fam. Meerdink aan de Kloosterdijk, vlakbij het beeldje van een kloosterling, in de buurtschap ’t Klooster bij Bredevoort.
Het is dit jaar 595 jaar gleden dat het klooster Nazareth, ook genoemd Schaer, werd gesticht. De kloosterlingen hoorden bij de vernieuwingsbeweging van de Moderne Devotie. Vanuit Deventer verspreidde deze beweging zich over heel West-Europa. De Geest van Pinksteren bezielde de kloosterlingen. In de viering is er aandacht voor onze bezieling. Kan die vruchten opleveren in onze eigen moderne samenleving? 
Voorgangers zijn Hans de Graaf en Jos Wessels. Het kerkkoor van Bredevoort neemt ook deel en er is natuurlijk ook samenzang. Verheugend is het dat de Protestantse gemeente van Bredevoort zich aansluit in deze Katholieke dienst. Zo beleven we samen de Geest van Pinksteren.
De viering begint om 9.30 uur. Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar de Oude St.-Joriskerk aan de Markt in Bredevoort.