Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

OLV Tenhemelopneming | Beltrum

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


 

KRAOMSCHUDDEN

 

Zondag 15 januari vanaf 10.30 uur gaan we kraomschudden bij de kerststal in de kerk. Geen "Samen ontmoeten" (de nieuwe naam voor de maandelijkse "Vrij inloop") wanneer er geen viering is in de kerk.

 

Alle ouders en hun gezin, waar in 2021 en 2022 een kind is geboren,
zijn genodigd om te komen ‘kraomschudden’. Op een gezellige en
informele wijze kennis maken met elkaar en de jonge Beltrumnaren.

Op dinsdag 18 oktober was er een schoolviering met als thema voeding. Het was een mooie viering, alle kinderen mochten zich presenteren thema “voeding”. Het verhaal van de broden en vis zeer actueel zeker nu in deze crisistijd.
Er zijn veel kinderen die geen goede voeding krijgen. Vrijwilligers van de Voedselbank hebben de school bezocht, om de voedselbank over het voetlicht te brengen.

 

 

Afsluiting open dagen in onze kerk in de maanden juli en augustus 2022

 

In de maanden juli en augustus op de woensdag en donderdag was onze kerk geopend voor bezichtiging. Met een team van vrijwilligers hebben we hieraan invulling gegeven en danken hen voor hun bijdrage.

Hieronder weer een overzicht van het aantal bezoekers en de donaties van dit jaar. Het extreem warme weer, met name in de middaguren hebben geresulteerd in een begrijpelijk minder aantal bezoekers en donaties. Hopelijk zijn de weergoden ons het volgend jaar beter gezind.
De bezoekers waren onder de indruk van onze mooie kerk. Ook de kerksluitingen en het bezoekers aantal waren menig keer onderwerp van gesprek.

De bezoekers kwamen weer uit het hele land en het buurland Duitsland.

Ook bezoekers met een historische redenen om even onze kerk te bezoeken. Van oud-inwoners  van Beltrum, oud misdienaar in de jaren 80, t/m een oud trainer van VIOS Voetbal uit Neede die aanleiding vond om de kerk te bezoeken

 

Met hartelijke groet,
De Locatieraad. (Beheercommissie)
Harry Geverinck en Paul Ribbers

Witte Donderdag was de kerk gevuld met de schoolkinderen en ouders van de school De Regenboog. Leraren en kinderen vonden het een mooie viering op Witte Donderdag. Het Thema van de viering was zeer toepasselijk namelijk: .... Bijna Pasen. Na afloop van de viering was er voor iedere bezoeker nog een cadeautje van de Zonnebloem.  Zaai voor vrede in de Oekraine 

Dank aan eenieder die ervoor gezorgd heeft dat we deze vieringen dit jaar weer op inspirerende wijze hebben kunnen vieren.

 

Zaterdag 19 maart presenteerde Marian Hulshof haar boek:
'Ik wil meepraten. Het leven van een onverzettelijk meisje uit Avest.'
Ongeveer 10 jaar geleden begon Marian aan het optekenen van de vele verhalen van haar moeder en vele gesprekken werden gevoerd om het levensverhaal van haar moeder in boekvorm vast te leggen.
Het was een bewuste keus om deze presentatie in onze kerk te houden, want in onze parochiekerk ontving haar moeder Dora Hulshof-Nahuis (96) voor haar meest belangrijke sacramenten, aldus Marian.
Het boek is door € 27,00 ovv postadres en e-mail over te maken op NL12 ASNB 0782 3779 20 t.n.v. MJB Hulshof.

Hierboven ziet u Marian en vervolgens Dora, Agnes en Trees Nahuis

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

28 feb 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Vasten vanuit Bijbels perspectief
 
21 mrt 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Filmavond met Lion